dinsdag 13 mei 2014

Perstekst

Taken die voor ons vanzelfsprekend lijken kunnen voor slechtziende personen een hele opgave vormen. Zo had Kathleen het probleem dat ze nooit kon inschatten wanneer de drinkbak van haar geleide hond Bengo leeg was. Als geleide hond mag Bengo niet blaffen. Ook niet wanneer hij dorst of honger lijdt. Waardoor Bengo soms een tijdje zonder water kwam te staan. Dit gaf Kathleen een schuldgevoel, maar dankzij de nauwe samenwerking werd dit probleem succesvol opgelost.
 Na een eerste creatieve brainstormsessie waaruit tal van verschillende oplossingen en ideeën bloeiden werd al vlug een afspraak gemaakt met Kathleen om een eisen- en wensenpakket op te stellen. Een van de bedachte prototypes kwam perfect overeen met haar verwachtingen. Dit gaf ons de mogelijkheid om ter plaatse meteen een functioneel prototype te maken. Toen we voor de 2e maal op bezoek gingen was Kathleen heel opgelucht ons te zien want ons prototype had het al een paar dagen begeven. Het gemis dat dit bij haar veroorzaakte was voor ons het bewijs dat we op het goede spoor waren.

Onze oplossing bestaat uit een balanssysteem dat onder de drinkbak geplaatst wordt. Wanneer het gewicht van het water in de drinkbak niet groot genoeg meer is dan wordt een contact gemaakt waardoor een op zonne-energie gedreven lampje gaat branden. Dit trekt onmiddellijk de aandacht van Kathleen waardoor die onmiddellijk de drinkbak kan bijvullen. Om het systeem zo efficiënt mogelijk te maken is het contactpunt instelbaar om op een heel gebruiksvriendelijke manier te kunnen kiezen bij welk gewicht het lichte moet gaan branden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten